Loading...

Goedendag, leuk dat u deze pagina bezoekt.
Graag vertellen wij iets over ons gezin en ons agrarisch bedrijf en caravanstalling en camperstalling.

Jan (1960) en Anrie (1962) en onze kinderen Jur (1996) en Pien (1999) wonen op de boerderij aan de Dodaarsweg 54.

Vanaf 1986 is deze gevestigd in Flevoland. Daarvoor hadden wij (althans vader en moeder Veenink en hun zoon Jan) een agrarisch bedrijf in de omgeving van Zeddam/Doetinchem.
Vanwege ruilverkaveling en het oplossen van problemen in de omgeving waar wij boerden, werd ons gevraagd te solliciteren naar een kavel in Zuidelijk Flevoland. In 1985 werd ons een bedrijf toegewezen.
Jan verhuisde samen met z’n ouders naar het nieuwe land, waar alles nog gebouwd en aangelegd moest worden. Enige tijd hebben zij op hun land in een stacaravan gewoond (hier werd reeds de caravanstalling gedachte geboren). Licht en water was er niet. Echt pionieren dus!
Eind 1986 was het woonhuis met de bedrijfsgebouwen klaar en kon het boeren in de nieuwe polder beginnen.

Caravanstalling vanuit de luchtHet bedrijf heeft een oppervlakte van ca. 46 ha, wat voor polderbegrippen in Zuidelijk Flevoland een klein tot gemiddeld bedrijf is. We telen aardappelen, uien, suikerbieten, wintertarwe en sperziebonen.
De aardappelen en uien worden na de oogst opgeslagen in schuren waar ze bewaard worden tot het moment van verkoop.
De uien gaan over de hele wereld: Maleisië, Singapore, Indonesië, Brazilië zijn onder andere de afzetgebieden.
De aardappelen hebben een iets kortere weg te gaan. Deze worden hoofdzakelijk verwerkt in de Nederlandse frites industrie en gaan soms naar Zwitserland of Groot Brittannië.

In 2018 zijn we begonnen met het omschakelen naar biologische landbouw en in 2020 telen wij voor het eerst biologische gewassen; erwten, pastinaak, wortels en gerst.
De behoefte om naast de boerderij andere activiteiten te ontplooien werd versterkt door een aantal onzekere jaren in de agrarische sector.
Het idee van een caravanstalling kwam steeds meer in beeld en in 2001 hebben wij de caravanstalling gebouwd.

Al snel bleek dat er naast caravans vraag was naar camperstalling, botenstalling en auto- en motorstalling.
Inmiddels hebben we ook een aardige serie oldtimers gestald in onze caravanstalling. Bovendien staan er diverse vouwwagens in de ruimte.

In 2003 is in het kader van het oppakken van nevenactiviteiten een windmolen gebouwd. Deze windturbine produceert per jaar ongeveer 1,2 mio kWh; dit is goed om ongeveer 300 huishoudens jaarlijks van stroom te voorzien. Deze stroom wordt door de Coöperatie Windunie verkocht.
Om de eigen stroombehoefte ook duurzaam te verkrijgen zijn in 2013 de daken van de schuren op het bedrijf voorzien van zonnepanelen. Totaal produceren deze zonnepanelen meer dan 50.000 kWh per jaar. Zo kunnen we op deze manier de aardwindmolen-veenink-zeewoldeappelen en uien drogen met groene stroom, wordt onze eigen stroombehoefte in het huishouden gevoed en wordt sinds enige tijd ook onze auto groen opgeladen.

Door deze verschillende ontwikkelingen / initiatieven is het bedrijf gegroeid tot een onderneming met een gedegen basis.
We blijven als ondernemer niet stil zitten en staan open voor verandering. Zo wordt er samen met ruim 200 boeren in Zuidelijk Flevoland gewerkt aan een nieuw windmolenpark.

Het bedrijf wordt gerund door Jan en vanaf 2018 heeft hij samen met Jur een Maatschap. Met ondersteuning van Anrie en Pien. Tijdens de oogst werken we samen met een collega aan de Dodaarsweg.
Het voorjaar en de herfst zijn altijd drukke periodes. In het voorjaar moet alles gezaaid en gepoot worden, in de herfst worden de meeste gewassen geoogst.

Het weer heeft een belangrijke invloed op de activiteiten van de boerderij. Te droog wil zeggen: beregenen en te nat wil zeggen: vertraging in het groei- dan wel oogstproces.

Anrie is actief als hoofd catering en facilitaire zaken en is hoofd boekhouding en office manager
Naast de boerderij is zij actief als Event Manager bij de International Tea and Coffee Academy in Zeewolde.

Jan is naast de boerderij actief voor de Windunie en zit in het bestuur van Windpark Zeewolde. Samen zetten ze zich in om de nieuwbouwplannen voor een nieuw windmolenpark in Zeewolde tot een succes te maken.

Onze kinderen Jur en Pien studeren beide. Pien zit in het 4e jaar van de School voor Journalistiek in Utrecht en woont daar op kamers en Jur zit op de Hogere Agrarische School in Dronten waar hij ook woont.
Jur werkt in zijn vrije tijd regelmatig mee bij ons of bij andere boeren. Vakantie is bij de familie Veenink-van den Brink zomers lastig in te vullen in verband met het halen en brengen van caravans en campers. ’s Winters echter wordt er regelmatig geskied, een favoriete bezigheid van het hele gezin!

We hebben geen dieren op de boerderij. Ons bedrijf is een akkerbouwbedrijf. Maar we hebben wel een aantal huisdieren: Riks; onze Drentse Patrijs hond en  Miep, onze boerderijpoes.

“Al snel bleek dat er naast caravans vraag was naar camperstalling, botenstalling en auto- en motorstalling.
Inmiddels hebben we ook een aardige serie oldtimers gestald in onze caravanstalling. Bovendien staan er diverse vouwwagens in de ruimte.”

Checklist

  • Wanneer wilt u stallen?
  • Hoe lang wilt u stallen?
  • Wat is de lengte en breedte van uw camper of caravan?
  • Heeft u vervoer voor de heen en terugweg?
  • Wilt u direct uw onderhoud plannen?
Direct reserveren